BE-Alert: Oosterzele tekende in, nu u nog!

Op 23 juni 2017, over deze onderwerpen: Sociale veiligheid en politie, Veiligheid
schrijf u in

Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, lanceerde op 13 juni twee nieuwe systemen rond crisiscommunicatie: BE-ALERT en ALERT-SMS.

BE-ALERT is een systeem om in noodsituaties de bevolking te verwittigen via verschillende kanalen. Het kan vierentwintig uur op vierentwintig en zeven dagen op zeven een boodschap versturen via SMS, een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn, e-mail of sociale media. Bovendien kunnen in de toekomst nog andere kanalen geïntegreerd worden in BE-ALERT om de bevolking nog beter te verwittigen. 

Om de boodschappen van BE-ALERT te ontvangen dient u zich registreren via www.be-alert.be

In noodsituaties is het verwittigen van de bevolking van vitaal belang. Bovendien is het belangrijk een uniforme en duidelijke boodschap, afkomstig van de overheid te kunnen verspreiden. Wie gewaarschuwd is, kan zo de juiste reflexen aan de dag leggen en de specifieke aanbevelingen opvolgen. 

Om inwoners correct te informeren, moeten de autoriteiten evenwel kunnen rekenen op kanalen die voldoende performant en verscheiden zijn. Een snelle verwittiging via verschillende elkaar aanvullende kanalen is immers noodzakelijk in noodsituaties: de chaos die vaak heerst vereist de nodige flexibiliteit en snelheid in reactie. 

Ook de Oosterzeelse inwoners kunnen het nodige doen en zich inschrijven via http://bealert.be/nl/schrijf-je. 

Oosterzele heeft BE-Alert ondertekend en krijgt een bijkomend kanaal ter beschikking: ALERT-SMS. Hiermee is het mogelijk een SMS te sturen op basis van lokalisatie (de plaats van een incident). Iedereen die fysiek aanwezig is in een bepaalde zone, ontvangt dan op zijn GSM een SMS zonder voorafgaande inschrijving. Dit gebeurt met een snelheid van meer dan 100 SMS’en per seconde. 

Voor meer info kan je terecht op de webpagina van BE-ALERT: http://bealert.be/nl, waar ook een rubriek met veel gestelde vragen voorhanden is.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is