Programma

Resoluut Toekomstgericht​

De N-VA looft mensen die initiatief nemen, mensen die het op­nemen voor elkaar. Mensen die uit het juiste hout gesneden zijn en de wil hebben om beleids­verant­woordelijk­heid op te nemen zijn niet zo dik gezaaid. Maar kijk! Hier staan acht kwaliteitsvolle N-VA-kandi­daten! Acht Oosterzelenaren, met elk hun specifieke focus en deskundigheid, die met een pak energie, vroegen om op onze lijst te staan!

In Oosterzele stappen N-VA en de CD&V met een ge­meen­schappelijke lijst naar de kiezer.

Waar de N-VA in 2006 één kandidaat had, in 2012 vier, hebben we er nu acht. Na de verkiezingen van 2012 bekwam de N-VA twee sche­penen die hun stempel mee op het beleid hebben kunnen zetten. De N-VA verdubbelt zijn aanwezigheid op de kar­tellijst tegenover 2012. U kon intussen merken dat we meer dan ooit wogen op het beleid: In depar­te­menten zoals jeugd, ICT, ruim­telijke ordening werden stappen vooruit gezet. Het kader voor verdere digitalisering van onze ge­meente is klaar. 

De voorzet tot een doorgedreven Gemeentelijk Ruim­telijk Beleidsplan werd binnengekopt. Het milieu- en duur­zaam­heidsbeleid was sterker dan ooit. Het Autonoom Ge­meen­te­bedrijf (AGB) werd sterk uitgebouwd met een goede zaal- en ge­bouwen­infrastructuur voor de Oosterzelenaar. Dit alles terwijl we de financiële tanker van Oosterzele hebben gekeerd: er werd niet meer geleend sinds 2015, de schuld daalt waardoor er terug ruimte komt om te in­vesteren. Dit alles zonder de belastingen te verhogen, zoals beloofd.

Dit is nog maar het begin! 

Campagnebeeld okt 2018
Kiezers die willen dat de N-VA mee bestuurt en dat de N-VA-stempel nog meer dan voorheen moet gezet worden, hebben op zondag 14 oktober een gouden kans: stem alle acht de N-VA-kandidaten in het gemeentebestuur en uw wens zal verhoord worden.

Met 8 topkandidaten trekt N-VA voluit de kaart van kwaliteit. We zijn klaar om Oosterzele verder efficiënt en toekomstgericht te besturen. 

We zijn fier om met zes nieuwe namen naar de stem­busslag te trekken. Specialisten uit elk be­leids­domein versterken ons team. Een pak extra expertise zetten we in op vlak van verkeer en infrastructuur, sport, ou­derenzorg, kunst, cultuur,  financiële op­ti­ma­li­sa­tie, sociaal beleid en gezondheidszorg. Stuk voor stuk, leggen onze kan­di­da­ten hun focus op een sterk ge­fun­deerde inhoud. Hier werkten we met zijn allen reeds maanden intensief aan. Nu we onze visie volledig hebben uitgewerkt, kunnen we u in dit blad met trots een mooi programma voor­leggen.

De N-VA ijvert voor de activatie van een gemeentelijk meld­punt antidiscriminatie: Elke discriminatie op grond van afkomst, nationaliteit, seksuele geaardheid, handicap, geloof of levensbeschouwing, leeftijd, burgerlijke staat, geboorte, vermogen, politieke overtuiging, syndicale overtuiging, taal, huidige of toekomstige gezondheids­toestand, een fysieke of genetische eigenschap dient aangepakt te worden. 

Het gereden parcours oogt mooi, de toekomst nog mooier. Pas opgericht in 2011 is N-VA Oosterzele fier op wat reeds verwezenlijkt werd. Onze plannen zijn reso­luut toe­komst­gericht. Door de ervaring van onze sche­penen te koppelen aan moderne, verfrissende en bij wijlen gedurfde ideeën van de nieuwkomers, zijn we in staat om te realiseren wat hier be­schrijven. Met een toekomstgericht en degelijk beleid zal dit N-VA-team van Oosterzele UW veilige en welvarende thuis maken.

Aan u om het pad uit te breiden en er via uw stem voor te zorgen dat nog méér N-VA-ers deel uitmaken van het gemeente­bestuur!

Hoezo ‘Resoluut toekomstgericht’?

“Resoluut”: als u, kiezer, ons het mandaat geeft om mee de gemeente te besturen zullen we vastberaden voor onze doelen gaan.

“Toekomstgericht”: wie het goed voor heeft met onze samenleving werkt niet volgens de waan van de dag, maar werkt toe­komst­gericht zodat Oosterzele voor onze kinderen nog beter wordt dan wat het nu al is. Durven vooruitzien naar de uitdagingen en opportuniteiten van 2030: we moeten er niet alleen klaar voor zijn... we moeten voortrekker zijn! Mensen met visie aan boord hebben, daar gaat het om!

 

  • Het gemeentebestuur is neutraal, behandelt iedereen gelijk en inwoners zijn klanten. De dienstverlening wordt hervormd, oa. met een (digitale) ‘snelbalie’ en ‘themabalie’s. Inschrijvingen en dossiers worden gedigi­taliseerd. Directe communicatie wordt versterkt via netwerken zoals Facebook en Hoplr.
  • Voor bovenlokale samenwerking richt Oosterzele zich prioritair naar de Vlaamse Ardennen.
  • Oosterzelenaars worden betrokken bij de voorbereiding van de besluitvorming. Beleid wordt dichter bij de mensen gebracht, bv. het kunnen volgende van de gemeenteraad via livestreaming.
  • Het gemeenschappelijk gemeentelijk patri­monium wordt beheerd als een goede huis­vader.
  • De duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) worden in elk beleidsdomein ingebracht. Aangezien elektrische mobiliteit volgens ons -hopelijk- de komende jaren een reuzensprong zal maken, zetten we in op de nodige voorzieningen aan stations en parkings. 
  • Oosterzele is een groene, open gemeente waarvan we de identiteit willen bewaren. Deze landelijkheid is een -toeristische en economische- troef en we be­schermen die dan ook met alle mogelijke middelen. Dit wordt nog meer zichtbaar in alle beleidsdaden (oa. het invoeren van een groennorm). We zorgen voor nette straten en pleinen met voldoende aandacht voor de fietser en de voetganger. 
  • Elk kind moet veilig naar school kunnen gaan! Elk kind mag en moet spelen. Uw kind heeft het recht om onbezorgd te kunnen spelen, op een speelplein of op daartoe voorziene zones (zoals speelstraten). 
  • De gemeente faciliteert samenwerking tussen sportclubs zodat jong en oud de mogelijkheid krijgen om -samen- te sporten. In overleg met de sportclubs voeren we een wetenschappelijk ondersteund beleid dat hart­veilig sporten garandeert. 
  • Er wordt stevig ingezet op veiligheid in al zijn facetten.
  • Veiligheid en verkeer: aanpakken sluipverkeer via gerichte controles en verhogen pakkans snelheidsovertredingen. Verder­werken aan de digitale schoolroutekaarten met ‘real time’-app. We bouwen het fietspadennetwerk verder uit. Extra aandacht voor andervaliden. Fietsveiligheid door fiets­klui­zen te installeren aan stations. Naast meer blauw in de straat staan we voor een kordate aanpak van criminaliteit.
    Gemeentehuis Oosterzele 2018
  • Veiligheid begint in uw buurt! Uw buurt is onze buurt. Inbraak­preventie en vandalisme kunnen we samen aanpakken via een uitbreiding van het ANPR-camera-netwerk, Buurt Informatie Netwerken (BIN’s), Zonale Misdrijfpreventie Organisatie  (ZMPO).
  • Veiligheid en milieu: naast camerabewaking pleiten we voor een ‘app sluikstorten’ waarbij in real time melding kan worden gemaakt.
  • Budgettair de vinger aan de pols houden. De belastingen op inkomen (APB) en op eigendom worden niet verhoogd.
  • Er komt een echt én digitaal ‘Huis voor de Oosterzelenaar’, waarbij alle communica­tie­­­middelen zullen worden aangewend. Een (t)huis voor iedereen met bricks & clicks, met een efficiënte front- en backoffice.
  • We steunen lokaal ondernemersschap door goede om­standigheden te creëren en leggen de tweede ambachtelijke zone aan in 2019. We stimuleren pop-up’s in leegstaande ruimtes. Buurtwinkels worden ge­pro­moot.
  • We koesteren onze lokale landbouw met focus op duur­zaamheid waarbij we specialisatie én variatie aanmoedigen.
  • We blijven inzetten op het welzijn voor gezinnen (o.a. goede kinderopvang en focus op bestrijding gezinsarmoede). Het gericht doel­groepenbeleid wordt verder uitge­bouwd. (m.b.t. gezinnen, alleen­staanden, minder­validen, jeugd, senioren, ondernemers, ver­enigingen…)
  • We gaan senioren actief betrekken in het sociale netwerk. Mantelzorg wordt verder uitgebouwd. We zorgen voor een onbezorgde oude dag waarbij sociaal contact tussen verschillende generaties de motor wordt van ons samen-leven in Oosterzele.
  • We faciliteren een seniorenclub (ontmoetingscentrum), bij­voor­beeld in samenwerking met en naar analogie met de jeugdclub.
  • We komen op voor het recht op betaalbaar wonen in eigen streek. Voor ons een essentiële sociale maatregel. Tegelijkertijd vaart de lokale gemeenschap er wel bij.
  • Mensen met een leefloon via het ‘OCMW-buddyproject’ ondersteuning bieden in hun zoektocht naar werk of een woonst. Flan­ke­rend armoedebestrijdingsbeleid voor ge­zinnen met jonge kinderen. We promoten een kansarmenpas voor deelname aan culturele en sport­activiteiten. We zijn zacht voor zij die het nodig hebben, hard voor zij die het systeem misbruiken.
  • Lokaal en sociaal aan de slag met voedsel: verder uitbouwen van de korte keten met focus op gezonde voeding.
  • We blijven het cultuuraanbod hoog en kwaliteitsvol houden.
  • We maken werk van verantwoorde her­bestemming van kerken.
  • Het verenigingsleven wordt sterk onder­steund, logistiek en ad­mi­nis­tratief. 
  • We stellen een schepen van dierenwelzijn aan en besteden extra aandacht aan dit onderwerp in de scholen. Om onze vier­voeters de nodige speelruimte geven, richten we een hondenweide in en zorgen we voor losloopzones. De­ze ruimtes zorgen voor extra sociale contacten.

Hoek ter Hulst - Oosterzele