Koop lokaal - koop een Oh-bon

Op 19 november 2021

Een klein jaar geleden introduceerde de gemeente op aanzet van N-VA-schepen Orville Cottenie de Oh-bon. Deze cadeaubon kan gebruikt worden bij tal van lokale handelaars in Oosterzele. “Net als voor verjaardagen, huwelijken, is ook de eindejaarsperiode een goede gelegenheid om als geschenk te kiezen voor een Oh-bon”, aldus schepen Orville Cottenie.

In januari 2021 werd de Oh-bon in het leven geroepen. De Oh-bon had en heeft als doel de lokale handelaren te ondersteunen. Intussen registreerden zich al 65 lokale handelaars, waar de Oh-bon geconsumeerd kan worden. Via www.oh-bon.be of in het lokale verkooppunt in de bibliotheek (Bibliotheek Oosterzele) kan iedereen een Oh-bon aankopen. Het bedrag dat aan de cadeaubon gekoppeld wordt, hoeft niet in één keer te worden gebruikt. Je kan het bedrag spreiden over een bepaalde periode. Via de website kan je zelf checken welk bedrag er nog op je Oh-bon staat.

Net als voor vele andere is ook de eindejaarsperiode een ideale gelegenheid om een Oh-bon aan te kopen en als cadeau te geven. Voor lokale bedrijven is de Oh-bon het een ideaal eindejaarsgeschenk voor het personeel: je geeft een leuk cadeau én je steunt de lokale economie. Als lokaal bedrijf kan je ook een originele boodschap of het logo van je bedrijf kosteloos op de cadeaubon plaatsen. Via www.oh-bon.be/bedrijven kan je dit online bestellen.

De website onderging intussen ook een kleine facelift. Elke handelaar die zich voor de Oh-bon registreerde wordt op een eigen pagina op de webstek voorgesteld met sprekende foto’s. Ook op die manier zetten we onze lokale handelaars extra in de spotlight.

De gemeentelijke dienst lokale economie bestaat inmiddels één jaar en kan terugblikken op héél wat realisaties ter ondersteuning van onze lokale handelaars. “En we zitten niet stil”, zegt bevoegd N-VA-schepen Orville Cottenie. “We leggen momenteel de laatste hand aan een beleidsnota rond lokaal aankoopbeleid en begin 2022 organiseren wij een groot evenement voor alle zelfstandigen uit onze gemeente.”

Schepen Cottenie is naast Lokale Economie ook bevoegd voor Toerisme. “Beiden gaan hand in hand”, zegt schepen Cottenie. “Binnenkort zullen de nieuwe inwoners van onze gemeente een map ontvangen met informatie over lokaal toerisme én onze lokale producten.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is