Oosterzele betrapt sluikstorters

Op 15 april 2015, over deze onderwerpen: Milieu en duurzaamheid, Sociale veiligheid en politie

Mollekens

Op verschillende tijdstippen werden op dezelfde locatie grotere hoeveelheden lege drankblikjes gevonden. Buurtbewoners signaleerden het aan het gemeentebestuur dat op zijn beurt de politie inschakelde. De wijkinspecteur startte een onderzoek, de verdachte kon geïdentificeerd worden en bekende de feiten. De politie stelde een proces-verbaal (pv) op; aan de hand van het pv zal het parket beslissen over eventuele gerechtelijke gevolgen. De Gemeente bracht de kosten voor opruiming in rekening en vordert die terug.

Van Thorenburghlaan
De Gemeente deed bij de politie aangifte van een achtergelaten vuilniszak met allerlei afval. Uit onderzoek van het afval kon de politie afleiden van wie de zak afkomstig was. Ook hier vordert het gemeentebestuur de terugbetaling van de opruimingskosten en zal het parket beslissen over al dan niet gerechtelijke vervolging.

Algemeen
Wanneer de gemeentelijke diensten een sluikstort vaststellen, wordt er steeds aangifte gedaan bij de politie. De politie maakt telkens een pv op wanneer de vervuiler geïdentificeerd kan worden. Gemeentebestuur Oosterzele vordert telkens de kosten voor de opruiming terug; het parket beslist of er gerechtelijk vervolgd wordt.De methodes om sluikstorters en mensen die zwerfvuil achterlaten op te sporen, worden voortdurend verbeterd en verfijnd zodat de pakkans groter wordt. Het Oosterzeels landschap heeft een toeristische, economische en ecologische waarde en het gemeentebestuur wil dit landschap koesteren. Een omgeving zonder vuilnis hoort daarbij.

Inlichtingen:

Jan Martens - schepen voor afval- en duurzaamheidsbeleid Dorp 1, 9860 Oosterzele Tel. 09 362 74 33 jan.martens [at] oosterzele.be
Ronny Meerpoel – milieuambtenaar Dorp 1, 9860 Oosterzele Tel. 09 363 99 35 ronny.meerpoel [at] oosterzele.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is