Voorstel tot verbod grote verkiezingsborden afgeschoten door oppositie

Op 28 december 2017, over deze onderwerpen: Milieu en duurzaamheid
Afbeelding: Creative Commons

Onder impuls van N-VA Oosterzeke pleitten de meerderheidspartijen voor het NIET plaatsen van grote verkiezingsborden (4 op 4 meter) tijdens de komende campagne in velden en tuinen. Elke keer opnieuw zorgt dit voor visuele vervuiling van het straatbeeld. Bovendien wordt het door de inwoners van onze gemeente vaak als storend ervaren. Tijdens de gemeenteraad in oktober bleek een overeenkomst met de oppositiepartijen hierover echter niet mogelijk.

Anderen willen nog een stap verder en willen ook kleine bordjes verbieden. Nog anderen hebben minder gehoor voor de afslanking van het aantal borden en willen de 4 x 4 meter borden behouden. 

Wettelijk kan niet verboden worden om grote borden te plaatsen en door bezwaar van de oppositie waarbij de ene oppositiepartij méér wil en de andere oppositiepartij minder, werd er niet ingegaan op ons voorstel tijdens de gemeenteraadszitting van oktober 2017. Alles blijft wellicht zoals het was.

"N-VA Oosterzele blijft bij haar idee om in onderlinge afspraak het aantal grote affiches te beperken tot de officiële aanplakborden voorzien op openbare plaatsen in de deelgemeenten", aldus Jan Martens, N-VA-schepen van Milieu en Duurzaamheid.  "Ook al zou alles netjes opgeruimd worden, het zou ons na afloop veel grijze afvalcontainers met overtollig gewicht kunnen besparen", zo verdedigt schepen Jan Martens het voorstel.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is