Zomerschool in Oosterzele?

Op 25 juni 2020

Komt er binnenkort een zomerschool in Oosterzele? N-VA Oosterzele stelt alvast de vraag aan Onderwijsschepen Johan Van Durme. “Als we onze Oosterzeelse jeugd de kans kunnen bieden leerachterstand maximaal weg te werken, mogen we niet twijfelen”, zegt Simon Lejeune, voorzitter van N-VA Oosterzele.

De coronacrisis heeft het schooljaar 2019-2020 grondig verstoord. Een deel van de leerlingen riskeert om met een leerachterstand te beginnen aan het volgende schooljaar. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) lanceerde vorige maand een oproep gericht aan scholen, lokale besturen en andere initiatiefnemers om in juli of augustus een zomerschool te organiseren.

In een zomerschool wordt gedurende minstens 10 dagen in juli of augustus een leertraject op maat gekoppeld aan sport, spel en cultuur. Deelname is vrijwillig. De zomerschool is gratis voor de deelnemers, want de Vlaamse Regering voorziet een vergoeding van 25 euro per dag, per leerling. N-VA Oosterzele vraagt Onderwijsschepen Van Durme te bekijken wat mogelijk is en initiatief te nemen. “Samen met schooldirecties, leraren, ouders en leerlingen moet bekeken worden wat de grootste noden zijn en op welke we als lokaal bestuur een antwoord kunnen bieden”, zegt N-VA-voorzitter Lejeune.

Initiatiefnemers kunnen tot 7 juli een aanvraag indienen. Tot nu toe hebben zich meer dan 144 scholen aangeboden. “Naast het leeraspect kan het onze leerlingen gemotiveerd houden. In combinatie met voldoende spel en cultuur koppelen zomerscholen het nuttige aan het aangename”, besluit Lejeune. Onderwijsschepen Van Durme reageert alvast positief op het voorstel.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is